ZIEKTE EN LICHAMELIJKE KLACHTEN

Je wordt opeens geconfronteerd met een ernstige ziekte. Je wereld stort in. Hoe verder? 
Ziekte kan jouw leven en het leven van je dierbaren onherroepelijk veranderen. Hoe ga je hiermee om? En wat vergt het van je omgeving?

Of je krijgt te maken met onbegrepen lichamelijke klachten. Hoofdpijn, malaise, migraine, spierpijn, huidproblemen, etc. Ze overheersen je bestaan, maar de medische wereld kan je niet of nauwelijks helpen. Wat nu?   

Als we met klachten of ziekte geconfronteerd worden, willen we er zo spoedig mogelijk vanaf. We willen ons weer sterk en ongeschonden voelen. We vragen de arts om pillen en behandelingen om onze gezondheid weer te herstellen.

Maar ook de  psychische kant vraagt om professionele aandacht. Confrontatie met ziekte en lichamelijke klachten roept veel emoties op. Het verwerken van deze emotionele last en de zoektocht naar de betekenis vereisen professionele ondersteuning.

Volgens het holisme is iedere ziekte een boodschap in een verborgen taal. Je lichaam geeft uitdrukking aan de beweging van je ziel. Deze boodschap kan je leven verrijken en je verder brengen op een ander niveau.

Ik begeleid je graag langs de verwerking van deze ervaring. Samen kijken we naar de verborgen boodschappen achter je klachten. Deze zoektocht kan het psychisch en fysiek herstel bevorderen.  

N.B. Het blijft belangrijk om de reguliere medische arts te (blijven) betrekken bij je klachten.