SEKSUALITEIT EN IDENTITEIT

Seksualiteit en intimiteit zijn belangrijke levensgebieden die te maken hebben met het uiten van levensenergie. Dit is een krachtige energie die ons kan inspireren, maar ons ook bang en onveilig kan laten voelen. Het gaat om het doorgeven van leven, het uiten en ervaren van liefde en geborgenheid, en om het aanraken van elkaar.  

Dit is een zeer kwetsbaar gebied, waar verwarring kan heersen. Er kan sprake zijn van oordelen, van schuldgevoelens en van schaamte. Soms wordt het stromen van deze levensenergie geblokkeerd. Wat is het verschil tussen intimiteit en seksualiteit en hoe ga je hiermee om? Wat betekent het om een man of vrouw te zijn? Hoe hebben mannen en vrouwen lief?

Het kan ook zijn dat je ontdekt dat je anders bent. Je wordt aangetrokken tot personen van je eigen geslacht of je hebt het gevoel dat je in een ‘verkeerd’ lichaam bent geboren. Er komen diepere vragen in je op: waar komt het vandaan? Wie ben ik en ben ik nog welkom bij mijn familie/mijn werk/mijn vrienden/mijn geloofsgemeenschap, als ik anders ben? Moet ik het verbergen of onderdrukken?  

Je bent welkom te onderzoeken hoe deze vragen bij je spelen. Je kan jezelf op dit kwetsbaar gebied weer hervinden en weer leren genieten van liefde en seksualiteit.